Anne’s Amsterdam is een mobiele applicatie van de Anne Frank Stichting, waarbij je als gebruiker locaties in Amsterdam kan verkennen en zodoende ontdekt hoe het was ten tijde van de bezetting in de tweede Wereldoorlog.

De applicatie bestaat uit een kaart van Amsterdam waarop je 30 items ziet staan die je kan verzamelen. Deze items zijn verspreid door de hele stad en zijn verbonden met het leven van Anne Frank. Pas als je op de exacte locatie van een item bent kan je het verzamelen en wordt het toegevoegd aan je eigen Amsterdam album. De items of het gehele album kan je eenvoudig via e-mail of Facebook delen met anderen.

De app zorgt ervoor dat het verleden en heden samenkomen. Zodra je op een locatie van een item bent zie je de vroegere situatie in de app en kan je deze vergelijken met de huidige situatie. Over elke locatie wordt informatie gegeven inclusief de link met Anne’s leven of het leven van Joden in Amsterdam in het algemeen. Er worden oorlogsfoto’s met straatbeelden van Amsterdam getoond, videofragmenten en persoonlijke verhalen gedeeld, zodat er afwisseling is tussen de verschillende items.

De applicatie is te downloaden in meerdere talen en geschikt voor alle besturingssystemen. Voor meer informatie over de app kan je hier klikken.

     

Foto links: screenshot van het item ‘Hollandsche Schouwburg’

Foto rechts: huidige situatie van ‘Hollandsche Schouwburg’

Related Content