Museum: Experimentarium
Locatie: Kopenhagen, Denemarken

In de hoofdstad van Denemarken kan men een actief  ‘museumbezoek’ beleven bij Experimentarium. Delen van het museum zijn opgezet voor kinderen, maar zeer zeker interessant voor volwassenen. Het museum maakt goed gebruik van media en technologie. Je toegangskaart is een RFID-armband en je gids is een meeting point bestaande uit schermen waarbij je informatie krijgt over de verschillende experimenten en waar je een team kan vormen om je beleving mee te co-creëren.

Als bezoeker kan je deelnemen aan 8 verschillende interactieve experimenten rondom zwaartekracht en beweging. Elk teamlid moet inloggen met de RFID-chip waarna de instructies op het scherm naast het experiment verschijnen.

Een van de ‘opdrachten’ speelt zich af in een enorm vergrote keuken, waarin je op, over en onder keukenobjecten rond moet lopen om oplichtende knoppen uit te drukken. Echter mag je de grond niet raken, aangezien sensoren je strafpunten geven als je de grond aanraakt. Een ander experiment gebruikt camera’s om te registreren hoe hoog je kan springen. Er worden snapshots van je genomen om je advies te kunnen geven om nóg hoger te springen. Voor elk experiment kan je punten verdienen gebaseerd op je prestatie as single player of als team, waarbij eenvoudig een competitie gemaakt kan worden.

Aan het einde kan je inchecken bij het meeting point om elk experiment te beoordelen en je prestaties en bijbehorende foto’s naar je e-mailadres worden gestuurd als herinnering. Het verhaal van de tentoonstelling kan zodoende nog lang verteld worden.

[Deze post is over een reeds afgelopen tentoonstelling, begin 2017 is de tentoonstelling gewijzigd inclusief bijbehorende experimenten.]

Related Content