Rijksmuseum – Rijksstudio

 

Rijksmuseum heeft sinds een aantal jaar Rijksstudio, waarbij gebruikers en bezoekers actief kunnen participeren aan de hand van de collectie. Op de website van Rijksstudio staan 300.000 afbeeldingen in hoge resolutie van de collectie van het Rijksmuseum.

 

Middels de webpagina kan de gebruiker een eigen Rijksstudio aanmaken en een of meerdere favoriete werken uit de collectie te bewaren. Dit kan het gehele object zijn, maar ook details ervan. De website biedt de mogelijkheid om je object of uitsnede daarvan op verschillende materialen af te drukken; denk aan posters, canvasproducten of telefoonhoesjes. Door je creatie toe te voegen in je Rijksstudio kan je eenvoudig andere mensen inspireren.

 

Museumbezoekers kunnen tijdens het bezichtigen van de collectie de app van Rijksstudio gebruiken waarbij ze hun favoriete kunstwerken direct kunnen beoordelen met een hartje. Deze objecten komen terecht in hun eigen Rijksstudio, zodat ze er thuis mee aan de slag kunnen.

 

Voor het derde jaar op rij heeft het Rijksmuseum een award uitgedeeld aan de beste creaties. Afgelopen maand wonnen de ideeën ‘Masterpieces never sleep’, ‘Eden condoms’ en ‘Plantstudie hats’. Klik hier voor meer informatie over de awards en de beste ideeën van 2017.

Related Content