Tentoonstelling: Gouden Eeuw  – Hoorn 1650 VR-beleving
Museum: Westfries Museum (Hoorn, Nederland)

 

Het Westfries Museum, gelegen in de oude binnenstad van Hoorn, heeft een virtual reality beleving waarbij de bezoeker De Gouden Eeuw in Hoorn echt kan beleven. Met een Oculus Rift 2 en koptelefoon op waan je je door de bewegende beelden in het oude Hoorn alsof je er echt doorheen loopt. Dit wordt versterkt doordat de bril de mogelijkheid biedt om alle kanten op te kijken. Tijdens de ruim twintig minuten durende beleving krijgt de bezoeker een goed beeld van hoe Hoorn er in deze tijd uit zag en hoe de mensen leefden. Ondertussen neemt een verteller je mee in het verhaal, en vertelt deze interessante weetjes en geeft uitleg bij wat je op dat moment ziet. De laatste vijf minuten worden besteedt aan het varen met De Eendracht, waarbij het geschiedenisverhaal van Kaap Hoorn wordt uitgebeeld.

Deze virtual reality beleving is een fraaie en actuele belevingsvorm voor een museum, dat voor vermaak zorgt en gezien kan worden als leerzame aanvulling op de tentoonstelling. Klik hier voor meer informatie en het reserveren van de VR-beleving.

De foto bovenaan de pagina geeft een impressie van wat je te zien krijgt. De foto hieronder geeft een impressie van de situatie voor de bezoeker: een fijne stoel, de VR-bril en een koptelefoon.

Related Content